Els bars que regalimen

Ángel Juez

No tots els bars que regalimen són marginals, ni molt menys! Però bé podem assegurar que tots els marginals regalimen. De fet, els bars que regalimen sovint són els millors amb diferència. Utilitzen productes de qualitat que compren directament a pagesos o pescadors, sovint tenen amistat amb els amos de les més nobles parades del mercat que els subministren el bo i millor del seu gènere.

Aquests bars acostumen a ser regentats per famílies amb un toc folklòric, cosa que els imprimeix una personalitat molt marcada, són autèntics de veritat.

No són necessàriament bruts malgrat que acostumin a estar pintats i repintats o que disposin d’instal·lacions molt antigues, algunes d’elèctriques encara amb cordill trenat altres amb aigua de dipòsit que naturalment no disposen de rentavaixelles, la pica més val ni mirar-la. L’ús de l’espai farcit de caixes de cervesa, refrescos i un llarg etcètera compartit amb la clientela és una de les característiques de molts d'aquests locals, l'utilitzen com a magatzem. Tanmateix utilitzen pissarres antigues del tipus “La mejor Coca-Cola” i les llicències són de l’any de la picor. Les serradures al terra fan evident que són bars que venen del passat. Alertem des de aquí de la dificultat de reformar aquests tipus de bars, moltes vegades la gent deixa d'anar i has de començar de zero. A vegades la pols és vellut.

Els bars que regalimen son molt estimats pels joves de canya o quinto i bocata, son una mena de punt de trobada a on la tarda nit es pot fer eterna entre d'altres virtuts acostumen a ser molt econòmics.

Curiosa la resistència a la crisi que hem patit, n’han sortit prou reforçats. Actualment la crisis del covid s'els està portant pel devant. Molts son petits i tenen molta barra que ara mateix no es pot utilitzar.

De bars que regalimen hi han tants que es mereixerien una guia tot i que fa por fer-los famosos, de ben segur perdrien el seu encant com el cas del Cangrejo del carrer Montserrat

Aquella llàgrima d'oli que rellisca, aquella decadència buscada, aquell ambient entranyable, aquella marginalitat educada que ens dóna personalitat, tot i això i alguna cosa més trobarem als bars que regalimen.

Añadir un comentario nuevo:

Tu dirección de email permanecerá oculta y no se mostrará públicamente.

Otros artículos relacionados: