Barcelona a dia d'avui

Ángel Juez

Ja fa gairebé un mes que la hostaleria de la nostra ciutat i la resta del país és tancada, la situació que ja era dolenta, s'ha girat angoixant. Només es pot fer menjar per emportar, i els qui ho fan difícilment arriben a facturar entre un cinc i un deu per cent del que feien, amb excepcions, com els que fan paelles dissabtes i diumenges i alguns de la Barceloneta, perquè la gent s'enduu el menjar a la platja. A la tarda tot queda esmorteït, fins i tot Can Conesa a les 15:30h tanca.

 

La plaça St Jaume s'omple a diari de manifestants, em recorda els anys vuitanta quan s'havia de demanar hora per protestar. És cert que vivim en la cultura de la queixa, però ara no ens manquen les raons.

 

La tornada al cole no està sent un desastre que ja es molt, tot i que hi ha problemes “Algo es algo dijo un calvo al ver su bigote a salvo”

 

El món de la hostaleria agonitza, es calcula que un de cada tres establiments no tornarà a obrir; Internet va ple de bars en lloguer sense traspàs, la majoria de les dues terceres parts que queden resisteixen a cop de crèdit que no saben si podran tornar, a més a més conviuen amb l'enigma de la recuperació. La paranoia que han provocat sobre els espais tancats calculem que tindrà conseqüències poc agradables per la compta de resultats, si afegim les pírriques ajudes que les administracions ofereixen i les enormes dificultats en que ens trobem per aconseguir-les,estem al cap del carrer. El tancament de bars i restaurants fa que passegi poca gent pel carrer i naturalment el comerç se'n ressenteix i no et dic res quan el sol se'n va.

 

La Generalitat porta cinc dies netejant les taques de sang que els hi van fer vuit restauradors de L'Hospitalet diumenge passat al matí, la restauradora diu que les taques fan una pudor que tira cap enrere.

 

En Roger Pallerols, president del gremi, s'ha reunit amb les vaques sagrades dels restaurants més famosos per dir a les administracions que ja n'hi ha prou. Sembla que la protesta agafa cos...veurem.

Vist. Avui acaben de confirmar que restarem tancats deu dies més...Uff. Mai havíem tingut tanta enveja dels madrilenys!

 

Sovint penso els hotels que al mes de març van decidir tancar un any sencer i fer reformes, potser tenien informació privilegiada.

 

Ai la seguretat! Tot i que amb el toc de queda ha millorat no es menys cert que els lladres poden fugir amb més facilitat; quan comença la nit, el nerviosisme que s'intueix en la gent que camina sola pel carrer és evident.

 

La inhumanitat és una de las característiques més genuïnes dels humans. Qui ens defensa d'aquesta branca de la policia que només pensa en sancionar a la mínima oportunitat, sobre tot als que tenen alguna cosa a perdre?

 

La guàrdia urbana es dedica a multar totes les motos aparcades als carrers de la Ciutat Vella que no tenen vorera, diuen que els carrers han d'estar “despejats” pel pas d'ambulàncies i bombers. El Gòtic ha quedat desert, és difícil que es cremi rés. El consistori no para de treure places d'aparcament, tant per cotxes com per motos a la part baixa de la ciutat. A la part alta han creat nombrosos aparcaments per motos en detriment del trànsit. La densitat, tot i que funcionem a mig gas és cada dia que passa més alta. Convindrem que per a qüestions de seguretat, i donat l'alt índex d'ocupació del transport públic, la gent vulgui anar en vehicle privat. Estem d'acord en que el trànsit al centre de la ciutat ha de minvar però amb les motos podrien ser una mica mes indulgents durant un temps prudencial

 

Ens en sortirem segur, observo moviments esperançadors en el teixit de la ciutat però...a quin preu?

Añadir un comentario nuevo:

Tu dirección de email permanecerá oculta y no se mostrará públicamente.

Otros artículos relacionados: