La Visibilitat

Ángel Juez

 

Hem dit en nombroses ocasions que el més important d'un bar és el lloc, el lloc i el lloc. Tenint en compte que això és un axioma, en els últims temps ha crescut de manera exponencial el concepte de la visibilitat, es busquen locals amb portes amples, més d'una si es pot, sostres alts i dues o més plantes. Les portes estretes provoquen que no se'ls vegi ni passant per davant caminant, molt menys si passes en cotxe, moto o bicicleta.

Al marge de la façana hi ha uns quants elements que milloren la visibilitat dels locals: els ròtols, els anuncis a les cantonades, els dibuixos ocurrents als vidres, els focus tant centrals com laterals, les marques projectades amb llum a les aceres i les pissarres són alguns d'ells.

 

Sens dubte la ubicació és fonamental en l'èxit d'un negoci però s'ha de distingir entre la pressa i el relax, el dia i la nit.

Els bars i restaurants de dia funcionen molt millor si estan orientats cap a la sortida del sol, he vist autèntics bodris tant per la manca de qualitat com pel servei sense ànima que han triomfat àmpliament aprofitant la seva orientació solar. Hi ha altres bars que, visibilitat a banda, triomfen gràcies a la seva posició logística. Els locals de pas o els més propers als diferents llocs de feina fan que sigui important posar bars a barris envoltats d'oficines, al costat de les parades de metro o a prop dels hospitals.

 

En canvi de nit la cosa canvia i, tot i que les zones amb molts bars són les més freqüentades, hi ha molts curiosos a qui els agrada anar a la recerca de bars interessants a carrerons, locals recòndits i opacs, fora de l'abast de la gent de pas, a qui els molesten sobiranament els tafaners. Hi ha gent que va a aquests llocs perquè són bonics, altres perquè són uns destroyers i els que més perquè són bars amb ànima, que per cert són els més buscats per artistes i gent amb personalitat marcada. Aquests llocs són ideals per a sopars íntims o bars de copes o totes dues coses a l'hora, una puta espelma és ben curiós el que fa. És clar que aquests bars han de tenir un plus de qualitat per tal d'aconseguir que la clientela sigui més fidel i agraïda, quan la gent et busca tot juga al teu favor i, si quan arribes a un local apartat i sense visibilitat està ple, té un valor afegit. A la gent els hi encanten les sorpreses i la majoria es concentren als bars amagats.

 

En aquests temps de pandèmia, tant les cocteleries com els petits bars de copes sembla ser que han sobreviscut i segueixen al peu del canó, no podem dir el mateix de les discoteques. Sens dubte tot i no estar sempre ben ubicats es nota que tenen clientela pròpia, però els que tindran més problemes en reinventar-se seran els bars i restaurants enfocats exclusivament al turisme.

Añadir un comentario nuevo:

Tu dirección de email permanecerá oculta y no se mostrará públicamente.

Otros artículos relacionados: